Lite info om kenneln

 
Kenneln

Alla mina hundar i kenneln lever i hemmamiljö och är därför vana vid barn,hästar och alla tänkbara saker och ljud som finns i hemmet. Hundarna sover med mig och min familj på nätterna och är med mig till jobbet på dagarna. Dom står aldrig i hundstall och har möjlighet att vara i hela huset och gården dom har inga hundgårdar. 

 

Valparna föds i sovrummet och flyttar sedan till köket som är husets centrala plats. Vid cirka fem-sex veckors ålder släpps valparna ihop med resten av "flocken" där dom lär sig av dom äldre hundarna vad som är rätt och fel.Tikarna i flocken brukar vilja vara men valparna som barnvakter redan från 4 veckor om mamman vill


 

Valparna levereras ej före 9 veckors ålder och är då vana vid barn, bilåkande, koppel och andra hundar. Detta gör att flytten till den nya familjen brukar gå lättare. Uppföljning sker sedan livet ut om valpköparen vill.

 

Kenneln sköts enligt SKKs regler och valparna är ID-märkta, Vaccinerade, Avmaskade 4 ggr, Veterinär besiktade och registrerade i Svenska Kennel Klubben. Föräldrarna är meriterade och friska glada hundar som bor i familjer och älskar barn och som passar till dom flesta aktiviteter. Valparna kan anv till tex. Utställning, Agillity (från 1 år ). Lydnad, Jakt, Viltspår, Vård hund, Teater, eller som livs kamrat. Dessa små rara hundar passar till allt. 

Den Amerikanska cockern har en slutvikt på ca 10-13 kg och har en päls som är silkes mjuk och som inte fälls på golven utan man får borsta bort det dom tappar. Dom tappar päls ca 2 ggr om året efter dom nått 10 mån. Många som är allergiska tål denna ras då dom även kan bada ofta.