En av våra fell ponnyer på bete i Danmark.

Fellponnyns historia

Fell ponnyn är en gammal Engelsk ras som har en storlek som inte ska överstiga 142 cm. Det finns nu ca 6000 st i hela värden och ca 12 st bor i Sverige. Dom är kraftigt byggda och har fanor på alla benen.Fellponnyn har mycket tagel och en vatten avstötande päls för att klara dom Engelska vintrarna ute på hedarna.Fell ponnyn har precis som Shetlands ponnyn används i gruvorna förr i tiden och kan både dra och bära tunga lass.
 Det är en tålig ponny med mycket vilja och har mycket lätt för att lära sig nya saker.Dom liknar shettisen i mycket när det gäller inlärning men är inte lika envisa som shettisen kan vara. Många människor vill gärna likna den med Friser men vi som har fell ponnyer tycker nog att Frisern har ett segare tempo och inte lika bra drive i steget som en fell. Men utseende mässigt så är dom lika då man säger att fellen kommer från en korsning med frisern innan 1200 talet. Men det finns många olika rön om detta så man vet inte exakt.
 Rasen har funnits sen tidigt 1200 tal och härstammar från Galloway ponnyn i botten som nu tyvärr är utdöd. Fell ponnyn passar till både körning och ridning så hela familjen kan ha glädje av en sådan ponny.Vill man ha en ponny som ger lite utmaning kan anv till allt och klarar bära lika mycket som en Islänning då är detta ponnyn för er. Den är helt underbar.  Den är possitiv och frammåt,har en vilja av stål och är inte rädd eller osäker i ny miljöer.Dom är smarta och behöver därför jobba med huvudet för att inte ledsna.

Alderlyst Anakin-Ferrari

Detta är våran lilla Anakin han är född -07 men har inte vuxit i rollen som 3 åring ännu.Han är inköpt via Stuteri Ellegard i Danmark som förmedlar andras fellar och säljer egen uppfödda fell ponnyer. En väldigt bra och seriös försäljare som är service inriktad och ärlig.
Anakin är just nu under inkörning och vanlig hantering tränas dagligen.
Han har nu varit i vagn ett par gånger.

Inkörningen går frammåt. Nu travar vi på volt och han är nöjd i vagnen. Anakin har haft en växt period i våras och nu ännu en så han har lite svårt att ha koll på sina fötter ibland.
Vid sista mätning hade han vuxit från 131 till 137,5 cm.